Schuin dak isoleren Den Haag

Het isoleren van uw schuine dak brengt vele voordelen met zich mee. Ten eerste bespaar je tot wel 30% op je jaarlijkse gasrekening doordat de warmte veel beter behouden wordt in de woning. Ten tweede zorgt deze isolatie ook voor een verminderende druk op het milieu en als laatste zal een goed aangelegde dakisolatie zorgen voor een hogere woningwaarde. Direct een
dakdekker in Den Haag inschakelen? Bel ons gerust: 070 - 207 50 02. Wij staan u te woord.

Mogelijkheden voor schuin dak isoleren Den Haag

Er zijn verschillende manier om uw schuine dak te isoleren. Toch wordt vrijwel altijd gekozen om het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van het dak te plaatsen (koud-dakconstructie). Hiervoor worden onder andere platen gebruikt van glaswol, EPS of glasvezel, of een speciaal isolatiefolie. Ook wordt er een dampremmend folie geplaatst, om te voorkomen dat er vocht in uw dakconstructie trekt. Het is verstandig om uw schuine dak te laten isoleren door een specialist, want een verkeerd aangelegde dakisolatie zal lang niet hetzelfde rendement halen vergeleken met een juist aangelegde isolatie. Wij zijn specialist in dakisolatie in Den Haag en wij staan voor u klaar!

Schuin dak isoleren Den Haag: isolatiematerialen

Een groot deel van de woningen in Nederland is voorzien van een schuin dak. Een eerste stap in het besparen van energiekosten is dan ook vaak het isoleren van het schuine dak. Dit gebeurt door middel van isolatiemateriaal, dat geplaatst wordt aan de binnenzijde van het dak. Hiervoor kunnen verschillende materialen worden gebruikt:

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • glasvezel platen

Alle materialen hebben verschillende eigenschappen en zijn dus in meer of mindere mate geschikt voor uw woning. EPS heeft bijvoorbeeld de hoogste isolatiewaarde, maar is niet erg flexibel. Voor een dak met veel hoekjes kunt u daarom beter kiezen voor glaswol of isolatiefolie. Vraag uw dakdekker altijd om advies, ook als u van plan bent zelf uw hellende dak te isoleren. Voor ieder dak hebben wij de perfecte oplossing als het gaat om isolatie!

Schuin dak isoleren Den Haag: vochtbestrijding

Omdat schuine daken veelal aan de binnenzijde worden geïsoleerd, ontstaat het risico op vochtschade aan de dakconstructie. Warmte vanuit de woning trekt omhoog en kan niet door het isolatiemateriaal heen, wat in het ergste geval leidt tot houtrot. Dit valt niet te voorkomen, maar door het plaatsen van een damp doorlatend folie aan de buitenzijde van de dakconstructie zorgt u ervoor dat het vocht een weg naar buiten heeft.

Schuin dak isoleren in Den Haag en omgeving? Wij zijn telefonisch bereikbaar via 070 - 207 50 02 en u kunt tevens ons contactformulier invullen dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!