Dakisolatie Den Haag

Er zijn goede argumenten voor dakisolatie aan te dragen. Eén van de redenen om te kiezen voor dakisolatie is de kostenbesparing die het met zich meebrengt. Bij een niet geïsoleerde woning gaat 25 tot 30 % van de warmte in de woning verloren. Door het dak te isoleren wordt dit warmteverlies enorm verminderd. U bespaart hiermee op de energierekening en doordat het huis een verbeterd energielabel krijgt zal het ook meer waard worden. Daarnaast kan de zolder, na het plaatsen van dakisolatie, een bruikbare ruimte worden. Ten slotte zorgt het isoleren van het dak voor aangename warmte en is het een milieubewuste keuze.

Direct een dakdekker in Den Haag inschakelen voor dakisolatie? Bel ons gerust op 070 - 207 50 02 of stuur een bericht via ons contactformulier. Wij staan u graag te woord.

Dakisolatie Den Haag: soorten daken en isolatie

Er zijn verschillende soorten daken en daarbij behorende isolatie. Hierbij kan gedacht worden aan platte daken, hellende daken en dakkapellen. Aansluitend zullen we meer informatie geven over de hoe de verschillende soorten daken geïsoleerd kunnen worden.

Dakisolatie Den Haag: plat dak isolatie

Het isoleren van platte daken kan op twee verschillende manieren, namelijk aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Hierin zitten een aantal verschillen. Bij dakisolatie aan de binnenkant wordt gebruik gemaakt van zogenaamde koud-dakconstructie. Hierbij wordt het isolatiemateriaal aangebracht tussen de dragende constructie en het dak, wat als gevolg heeft dat het dak de temperatuur van buiten aanneemt. Bij dakisolatie aan de buitenkant wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde warm-dakconstructie. Dit houdt in dat het dak de warmte van binnen aan zal nemen. De isolatieplaten worden aan de buitenkant aangebracht, dit heeft als gevolg dat uw dak hoger zal komen te liggen. Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft uw platte dak? Neem gerust contact met ons op!

Dakisolatie Den Haag: schuin dak isolatie

Het isoleren van schuine daken wordt gedaan door isolatiemateriaal te plaatsen aan de binnenzijde van het dak. De meest gebruikte materialen voor de isolatie van schuine daken zijn: EPS platen, glaswol, isolatiefolie of glasvezel platen. Al deze materialen zijn in meer of mindere mate geschikt voor uw pannendak. Bekijk daarom altijd van te voren welk isolatiemateriaal het beste bij uw dak past. Wij geven u graag advies en helpen uw graag bij de isolatie van uw schuine dak!

Dakisolatie Den Haag: dakkapel isolatie

Bij het isoleren van een dakkapel wordt onderscheid gemaakt tussen een kunststof en houten dakkapel. Kunststof dakkapellen hebben van zichzelf al een goede isolatiewaarde waardoor het warmteverlies laag ligt. Houten dakkapellen worden geïsoleerd aan de binnenkant of buitenkant. Bij isolatie aan de binnenkant wordt het isolatiemateriaal tussen de houten balken en het frame geplaatst. Bij isolatie aan de buitenzijde worden platen aangebracht bovenop het houten frame van de dakkapel. Geïnteresseerd in het isoleren van uw dakkapel? Wij staan voor u klaar!

Dakisolatie Den Haag: onderscheid tussen binnenkant en buitenkant isoleren

Dakisolatie aan de buitenzijde plaatsen verschilt in veel opzichten van een dak isoleren van binnenuit. Dakisolatie aan de buitenkant betekent dat het dak aan de buitenzijde van het dakbeschot geïsoleerd wordt. Deze methode wordt ook wel de warm dak methode genoemd, omdat de isolatie op deze manier de hele dakconstructie beschermt tegen de kou. Omdat het dak moet worden vergroot is deze methode iets ingrijpender en ook iets duurder dan de koud dak methode. Bij de koud dak methode wordt het isolatiemateriaal onder het dakbeschot aangebracht. Deze methode is minder ingrijpend, maar ook minder effectief. Beide methoden kunnen toegepast worden op hellende / schuine daken en platte daken. Wij adviseren u graag over de beste optie voor uw dak. U kunt op onze service rekenen de gehele omgeving van Den Haag.